Terug in de tijd

"We moeten gewoon af van de situatie dat een kind met een verstandelijke beperking op de vrije woensdagmiddag thuis zit, terwijl z'n leeftijdsgenootjes naar de voetbalclub of gymnastiek gaan."

Met die gedachte in het achterhoofd kwam in juni 1976 Kasper Haspels met enkele andere gelijkgestemden tot de oprichting van een sport/spel groepje voor (destijds) 5 kinderen. elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur kwamen die trouw en enthousiast naar de instuif. De groep bleef aanvankelijk klein. Ouders hadden óf een verkeerd beeld van wat voor de doelgroep werd gedaan, óf waren helemaal niet van het bestaan van deze toch vrij unieke instuif op de hoogte. Dat veranderde door mond op mond reclame en publicaties in regionale pers echter snel. Begon men aanvankelijk in een gymnastieklokaaltje (een ruimte met de nodige beperkingen) aan de Nieuweweg te Doetinchem, met de groei van de naamsbekendheid groeide ook het aantal deelnemers gestaag en diende zich al na 2 jaar de noodzaak aan te zoeken naar een betere accommodatie.

Bestond het sport- en spelaanbod aanvankelijk uit 'sportieve spelvormen' met de toegenomen gemiddelde leeftijd en het grotere aantal deelnemers werd een aanpassing van het recreatieve aanbod, de noodzaak van een uitgebreide(re) begeleidingsgroep en een efficiëntere organisatievorm onontkomelijk. Op 30 juni 1978 resulteerde  dit in de oprichting van Stichting Spindo.

Contact

Stichting Spindo Doetinchem

home Juliana van Stolbergstraat 7
7009 BC Doetinchem
phone 0314 323010
email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
globe www.spindo.nl

Update Corona-virus